Здравствени права

Граѓаните не сакаат да плаќаат манипулативен трошок за матичните лекари

За граѓаните, неприфатлив предлогот за манипулативен трошок Прескапо, невообичаено, па дури и дрско, вака го оценија граѓаните на Куманово, предлогот на матичните лекари, пациентите…

Read More

РОМИТЕ ОД РЕГИОНОТ СО СЛИЧНИ ПРОБЛЕМИ ВО ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ

Бесплатно здравство, бесплатни здравствени прегледи за бремени жени, прегледи за новороденчиња, бесплатна вакцинација, доколку се осигурани им следуваат и на Ромите од Србија и…

Read More