Здравствени права

Бремените жени плаќаат за прегледи, Фондот за здравствено ги повикува да пријават

https://360stepeni.mk/trudnitsite-plakaat-za-pregledi-iako-se-besplatni-fondot-za-zdravstveno-povikuva-da-prijavat/?fbclid=IwAR19USR3nNHgyZkrVjXNSa35qsQxtN2tB3dxPIxzqwNK5BSjktgOmaG3So4 https://skopjeinfo.mk/bremenite-zheni-plakjaat-za-pregledi-fondot-za-zdravstveno-gi-povikuva-da-prijavat?fbclid=IwAR0RKqaQRbPQyMhRNZr3zkFVRqf_PTLAgsung3gEcesckv9KboFdZWWP31s

Read More

Посета на населбата средорек споделување искуства од посети на лекар од жени,мајки и девојчиња

Џеврија од кумановската населба „Средорек“ го сподели своето искуство со посети на лекар со екипата на НРЦ. Таа е мајка на три малолетни дечиња….

Read More

Се враќаат ли влегувањата преку ред во здравствените установи?

Пациентите револтирани, со новите упати се враќа влегувањето со врски во здравствените установи Збунувачки, непотребни, чекор назад во здравствените реформи, вака ги оценуваат пациентите…

Read More