Приказни

Посета на населбата средорек споделување искуства од посети на лекар од жени,мајки и девојчиња

Џеврија од кумановската населба „Средорек“ го сподели своето искуство со посети на лекар со екипата на НРЦ. Таа е мајка на три малолетни дечиња….

Read More

„ДОБРЕДОЈДЕ БЕБЕ“ – ОСТВАРЕНА ЦЕЛ НА НРЦ

Проектот „Добредојде бебе“, неодамна  беше промовиран на гинеколошко-акушерското одделение во кумановската општа болница.Претставници од кумановската болница, од  Министерството за здравство и од Управата за…

Read More